18 August 2011

Tahlil dan doa selamat di kota Mekah

hari ni, tak ada aktiviti lawatan. aktiviti bebas jerr... aktiviti bebas aku hari ni, adalah buke kedai dobi. tak kemana2 pun. kaki sakit sesangat. bukan aku jerr enche affa pun.

hari ni, kami gie masjid awal untuk solat zohor. sebab nak wat tawaf sunat before waktu zohor. time ni, kurang sikit orang. cuma panas aarrr...

lepas asar baru balik ke hotel. sebabnya kurang 2 jam, nak kena datang semula. so, dalam masa nak tunggu asar tu, wat la apa2 yang patut.
ramainya orang balik ke hotel lepas asarhari ni, ada majlis berbuka puasa bersama2 tan sri dato' sri shamsuddin serta pn sri mariam. so, pukul 5 jerr.. masing2 dah ada kat dewan makan. hari ni ada bacaan tahlil dan doa selamat sempena birthday tan sri dato sri shamsuddin.

menunggu ketibaan tan sri
ketibaan tan sri dan pn sri
majlis di mulakan dengan bacaan ayat suci al-quran oleh ustaz rizkon salleh, mutawif bas 3. sedap betul suara ustaz ni mengaji. sebelum ni, ada majlis kat madinah, ustaz rizkon salleh bernasyid. tak leh aarr ak attachkan bacaan ustaz rizkon salleh kat sini.

dato' ustaz daud memberi ucapangiliran tan sri plak berucapjom jom nengok menu yang di hidangkanbacaan doa oleh dato' ustazselamat ulang tahun tan sri sedikit cenderahati buat tan srini, pemandangan dari tingkap dewan makanyang baju kuning ni, keje sebagai tukang sapu. masing2 ambil port untuk berbuka puasa. tanah kat sini kering, sebabnya wap air, sangat2 senang tersejat. bentang tikar jerr dan boleh duduk.

gambar kenangan selepas solat maghribdato' ustaz serta datin bersama dengan tan sri dan pn srini, staf2 andalusia yang berkhidmat di mekah.

....from kekwa22 with love....

“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

No comments:

Post a Comment