15 March 2015

Happy birthday abang Armand Iskandar

hepi birthday abang...

so, buat majlis kecil2 shj untuk kuarga terchenta. family atok, mak & kak ngah termasuk acu & mak ngah..

backdrop
 Tema : Ninja turle. adik pilih tema. tu diaaaa hero
 Senyum sahaja birthday boy. tersipu2
 kan.... senyum tak abis lagi
Hadiah dari bapak & mama
 Adik nak postong sama2. dia pun excited..
 
 menu makanan malam ni dari chef mama

Muffin orange
 Daun sup & daun bawang yerr adik2
 Ni pula tauge
 ini bergedil.. errmm gitukah ejaan nyer.. hantam sajalahhhh
 ni, tauhu goreng
 Ni plak, isi ayam
 kayang goreng.. taraaaa
 suhun goreng..
 Nasi impit
 Mihun celur.
 So, moral of the story.. menu malam ni adalah soto. jauh tu beli rempah soto. kat teganu kite tuuuuuu

Ni, kongo bar. mak yang kasi. sanggattt marbeles yerr..
 carrot cupcake..

Buah yang di sukai ramai
 Happy birthday abang, semoga menjadi anak yang soleh. mama & bapak love you very much.

 
....from kekwa22 with love....
“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

12 March 2015

Internal Audit @kuala Terenggangu

Misi seterusnya.. di teruskan untuk menjayakan projek QESH. so, kali ni, trip to Kuala Terengganu yerr puan2 dan tuan2. So, untuk menjayakan rombongan che Kiah ni.. banyakkkkkk segala macam birokrasi kena tempuh... yanggggg menyampahhh aiiiii. tapi hadap lahh jugak sebab kojo kannnn.

So, rombongan  3 hari 2 malam di mulakan...

Makanan yang di pesan semasa penerbangan pergi. burger ajer... Alhamdulillah. konyanggg
 Petang tu.. lepas audit.. zassss trosss pi pasar payang.. memeang kalo p site office harussss datang sini. tak beli pun tak pe.. cuci2 mata sahaja.. kekekeke.. sebabnya mmg tersangattt lah dekat nyerrr dgn office.

Jom....
 Rambang mata kannnnn
 comei2 blaka
 haaaa dah feninnnn
 ni dinner untuk malam ke 2. malam pertama.. tak ambil gam.. iisshh mana bleh kannnn.. resia gitew.. 1st night. hahahahah sangattt poyooo.

Selamat menjamu selera. ooppss silap selamat menjamu mata kikiikikki...


 otw balik. cantiknya ciptaan Allah SWT. Alhamdulillah kerana di beri kesempatan untuk menikmatinya.. Alhamdulillah...
 Errmmm lapo la plak.. jom makang..

4 ketul ayam jerr kottt.. ok lahhhh
 Alhamdulillah selamat mendarat.
errmm tak sabar nak jumpe insan2 tersayang..







 ....from kekwa22 with love....

“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

03 March 2015

lama tak hapdet

errmm lama tak jengok.. penuh sawang2 dah.. kikiki.. azam nak hapdet hari2 tapi tak kesampaian.. masa sangat mencemburui kite.. kekeke.. Insya Allah akan di usahakan...

Tengah usaha lahhhh ni... hahahah





 ....from kekwa22 with love....
 “Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

28 February 2015

Jalan2 cari goreng pisang cheese

hari ni, plan jenjalan sekitar key ell sahaja. round2 dengan anak2.. kalo tak terperap seminggu kat umah. al maklum lah sangattt busy di kala weekday.. anak2 pun tak dapat p memana.. so, round2 sajalah.. ni, kat bawah pokok depan kilang texas. sajerr datang sini sebab mak ngah nak belanja pisang goreng cheese.. heeeeehh mesti kena rasa. ce mana lerr sedap nyer pisang goreng cheese tu.. kann.. kecoh betoi dgn pisang goreng cheese.

mula2 pekena rojak dulu.. bukan gerai mamak yerrr

 Pastu.. cendol plak.. sejuk.. tekak
 Tadaaaaa inilah dia pisang goreng cheese idaman malaya. kikikiki
 penat jenjalan.. tido gaya bebas.. sedap jerr landing tapak kaki kat muka abang. saje mama ambil gambo buat bahan nak menyakat abang esok.. hahahhahaa


 
....from kekwa22 with love....

“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”