18 January 2015

Sunday yang panas

Today is Sunday. cepat nyerrrr.... esok dak kojo.. Hari ni, cuaca sangat menarik. pepagi lagi dah terasa bahang panas.. aiissyehhh..

11am, dah ada kat kat dewan FRU, ambil abang. hari ni kelas karate, tak ramai sangat orang. tapi fenin gak nak mengelola budak budak nih...


Misi hari ni, di teruskan lagi. tujuan utama p tesco kajang adalah nak beli singlet abang. ada 4 lai, tapi tidak mencukupi. kalo nak basuh2 mmg la tak dan sebab skolah pagi dan petang. so, kena la buat penambahan. supaya mencukupi stock seminggu. sebelum soping2 kita makan dulu yerrrrr....

lama tak makan nasi ayam kat chicken rice shop. kalo selalu2 tak leh gak. sebab sangat banyak pak aji no no no.. kekekeke.


 
 ....from kekwa22 with love....

 “Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

17 January 2015

Mari kita berenang...

hari ni, abang Armand ada swimming class. baru jerr nak belajar2 berenang. kelas yang ke 3. Alhamdulillah abang cepat belajar. belajar di komplek sukan bandar tun raak. dekat dgn area my office.

weeii panat lit lit..
 adik plak yang bosan tunggu abang... Muka bosan sahaja.. nak berenang sama.. belum cukup umur.. so, tunggu yerr isyraf, your turn is coming...







  ....from kekwa22 with love.... “Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

16 January 2015

Azam yang belum kesampaian

Azam tahun ni, nak update blog cam dulu2 tapi.. tu lah.. tak kesampaian.. al maklum la sejak jadi mak2 ni.. tersangat busy dengan segala urusan. Pelbagai urusan kena nak kena urus. errmmm pengurus rumah yang ada 2 anak tangga. hihihihi..

menu hari ni,

Baked Potato. menu orang yang tak berapa nak rajin.

bahan2
10 biji kentang yang di rebus dan di lenyek
1/2 cawan susu segar
1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
1 sudu kecil daun parsley
2 sudu butter
garam secukup rasa

kekdah..
gaul semua bahan hingga sebati

Inti daging, buat jerr macam kuah speghetti.
masukkan kadam bekas ini daging secukup nya dan tambah potato diatas ini daging. masukkan dalam oven yang telah di panaskan dgn suhu 180*C selama 45 minit. sedap makam masa suam2. nyum nyum....



 
 ....from kekwa22 with love....

“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

01 January 2015

Happy New Year 2015

Cepat jer masa berlalu. sangat pantas.. tak sedar pun kannnn.

tetiba semuanya kena tambah 1. 

 Semoga tahun ini akan menjadikan aku, insan yang lebih baik dari tahun2 sebelum ni.

 

....from kekwa22 with love.... “Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”