07 December 2010

Segalanya ku terima

hari ni.. pagi2 lagi aku dah buke kedai jahit... memang dah plan dah nak menjahit pada hari ni... seawal pukul 7am dah beroperasi. memang bagus betul.. target mesti siap... al maklom la... tinggal lagi 2 week jerr lagi kan....

tapi walau apa pun kena la bfast dulu.. ni menu bfast pagi nih.
mee goreng

sambil2 makan & borak2 ngan kak norma.. ni hasil kerja tangan aku.buah ni pak cik nan yang bagi.. rasanya.. masam sangat2...

then aku sambung menjahit bila dah perut kenyang..

sampai pukul 11pm satu mende pun tak siap.. mula2 aku dah jahit dah 1 pattern yang di idamkan.. tapi.. aku rasa kureng.. then aku wat kekdah len dengan mengabaikan bahagian depan.. sampai la dekat pukul 1pm hanya siap satu keping lebih jer siap jahit... susah weeiiii

aku punya la tension. sampai sakit kepala sangat2.. rasa nak muntah bagai.. menjerit aku kat atas ni.. memang la susah betoi nak jahit kain licin2 nih. kak norma sampai suruh aku turun bawah amik udara segar. memang tak hengat dia punya pening... mula2 rasa nak muntah.. then lepas zohor jerr terus aku muntah macam apa jerr lagi.. pergghhh punya la dramatic menjahit langsir...

bila aku dapat sms dr enche affa, dia bagi tahu nak g jenjalan ngan armand.. aku, plak dan dan nak ikut. mana tak nya.. aku memang tak larat sungguh mengadap mesin jahit lagi.. tension tahap dewa dewi... kalo mengadap jugak.. bukannya dapat siap pun.. dapat hangin jer...

kitaorang jenjalan g aquaria. mulanya nak g petrosains.. tapi ramai giler orang.. dan kaunter pun dah close. padahal baru pukul 3pm
armand memang teruja ngan fish kat situ.. sampai 4 kali kena round tunnel. dia memang suke.. tapi kitaorang yang tak larat.. ramai orang hari ni... balik tu singgah playground. biasa la tempat wajib yang nak kena gie...

petang ni aku majok ngan armand. hahhaha... memang tak bleh blah punya mama. tapi memang best bila dia pujuk aku... so sweeet.
gumbira betol anak beranak nih...

on the way nak balik tu... melekat plak kat satu booth.. sale untuk xmas kan best2 dia nyer offer.
ni le hasilnya... mama armand iskandar.. tengkiu yerr enche affa.. mmuaahhsss

balik kitaorang makan2 kat langgaq. suke nengok armand makan moy. aku salut aarrr ngan boss langgaq. memang kureng ajo betul customer tu.. macam bagus jer.... boleh blahhhh...

malam ni, aku sambung lagi menjahit. siap aarr sumer tingkap kat hall. alhamdulillah. ada lagi 3 keping yang pendek2 jer lagi.. yakni pintu bilik. malam esok kalo tak g men badminton, siap aarr... tapi aku rasa nak g men badminton jer... lama giler tak gie..

pc pun makin lembab ni.. jom jom tido..

Alhamdulillah syukur...


....from kekwa22 with love....

4 comments:

  1. assalamualaikum dear. blom terlambat lagi kan to wish u selamat tahun baru 1432H.
    take care, all the best.
    u sangat rajin menjahit lah. i dah lupa suma skills menjahit nih. biasa la semangat M besar punye dah menguasai diri. ahaks.
    nanti tunjuk eh gambar u jahit tu.
    nyaaaam sedap sangat gambar ur food :)

    ReplyDelete
  2. Waalaikumusalam

    Doc Ana, Salam Maal Hijrah to you too. Semoga segala impian tercapai di tahun baru ni..

    Tak de la rajin pun menjahit.. tapi dah waktu kecederaan ni.. kena merajinkan diri. jahit langsir yang patternnya simple gilerr jerr...

    ReplyDelete
  3. suke sangat.. dah brapa kali baca & hafal sudah..
    kekwa sangat jelita..

    kiss & hug...

    ReplyDelete
  4. fuyoo...

    statment tak hengat...

    ReplyDelete