22 February 2012

hepi birthday to me

Alhamdulillah syukur pada Allah swt atas kurniaan nikmat umur hingga ke hari ni. Alhamdulillah. Cepat sungguh masa berlalu.. sedar tak sedar jerr..

Ya Allah berikanlah hambaMU ini Taufik dan HidayahMU agar sentiasa berada di jalan yang Engkau redhai. Kurniakan kesihatan yang baik pada hambaMu ini supaya dapat beribadat kepadaMU dan dapat berbakti kepada suami, mak dan keluarga. Kurniakanlah kepada hambaMU ini rezeki yang melimpah ruah. Tetapkanlah hati hambaMu ini kejalan yang Engkau redhai. Ya Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, permudahkan urusan hambaMu yang hina ini di dunia dan di akhirat.

Alhamdulilah syukur kepada Allah SWT, hari ni genab 26 week usia kandungan aku.

What is going on with your baby during week 26?
Your baby now acquires a special layer of fat which acts as an insulator, keeping baby warm in the weeks after birth. This fat known as 'brown fat' because of its color is found at the neck area, around the kidneys and behind the breastbone. It is a special kind of fat meant to keep baby warm and is found in both newborn babies and hibernating animals. Baby's weight is about 2 pounds (900g) and measures at 9.¼ inches (23cm).

What is going on with you during week 26?
You will find yourself growing nearly half an inch (1cm) each week from now on. With a healthy diet, your weight gain is between 16 and 22 pounds (7.2-9.9kg). Now that you bigger, back pain, leg cramps and headaches are your common buddies. Two- thirds of the pregnancy is behind you; you are approaching the end of the middle trimester. You belly button may pop now if it hasn't already. After delivery and a shrunk uterus, your belly button will revert to its usual position but you may find it slightly stretched and less taut than before.

kalo nampak pregnant woman jalan macam kebelakang sket.. tu sebenarnya adalah normal. masa gie kelas arternatal du, doc bagi tahu sebab terjadinya cam tu adalah di sebabkan oleh penyesuaian pusat graviti wanita mengandung. nanti bila baby dah lahir, tulang belakang akan kembali normal.

baca kat sini untuk lebih lanjut

Ni, dari anak mama dan suami terchenta
dah cantik dah tulisan anak mama...

bila bapak dia tanya nak kasi hadiah apa kat mama.. lancar jerr dia jawab, bagi coklat, bunga dan emas. perrhhgg memang best.. anak mama memang best. mana tah dia dapat idea. dan dan mama nyer jawab yang coklat & bunga tu tak yah pun tak per.. kasi emas jer... hehehhe
harga emas hari ni

yay yay yay

akhirnya aku dapat beli Avent PES new born starter set dengan harga RM150. harga kat pasaran dalam RM250 dan macam2 lagi harga le.. tapi aku dapat harga ni.. memang best price dah. sebab dah puas cari2 harga2 yang mampu beli. hehehe.. bajet weeii bajet.. beli ngan kawan achik. mulanya ingat kalo tak dapat PES, PP pun boleh.
dah dapat satu supplier dari kl yang memang jual avent nyer brand jerr.... boleh jerr ambil dari dia.. dah PES semuanya harga bukan dalam bajet lagipun PP botol murah sket. bila tanya kat dia pasal PES, tros jerr cakap, tu stock lama & tak kuar dah stock tu... errmmmm tak suke aarrr kalo orang tipu kan kan kan...

rasanya malas plak nak gie motherhood exibition this saturday. sebab mende yang nak di cari tu dah dapat. tujuan utamanya nak cari botol.. so, bila dah dapat botol rasanya tak yah gie pun tak per.. barang2 len tu.. kat mana2 pun ada. angin malas telah datang le tu.. lagi pun sian enche affa dia terkejar2 nanti. banyak mende nak wat on that day. pepagi nak gie skolah armand, nengok dia nyer aktiviti, then nak gie ambil gambo orang nikah lagi.. pastu dah berkejar nak gie klcc. errmmm penat ooo nanti.. lebih baik tak yah gie... gie kat midvelly jerr la nanti.



....from kekwa22 with love....

“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

5 comments:

  1. assalam sis..nak tnye kat mane beli botel pes ni..penat cari..ta jumpe..dulu belikan kakak tapi edai tu dah stop jual ;)

    ReplyDelete
  2. Υour current poѕt ρгοѵides establisheԁ useful to me.
    Іt’s veгy useful and уοu're simply naturally very knowledgeable in this area. You get opened my own face in order to different views on this topic along with interesting and reliable articles.

    Review my page buy Klonopin
    Here is my website :: buy Klonopin

    ReplyDelete
  3. Youг current article featurеs ρroven usеful tо me.
    It’s really eԁucational and you're certainly very educated of this type. You have popped my own face to various thoughts about this subject using intriguing, notable and sound written content.

    Here is my page ... http://www.keymein2.com/dating/link/83672
    Feel free to visit my web page ... phentermine

    ReplyDelete
  4. Youг wгite-up offers eѕtаbliѕhed uѕеful tο me.

    It’s extremely usеful and you're simply clearly really educated in this region. You have opened up my own eye to be able to different views on this specific topic together with intriguing and strong articles.

    Have a look at my website buy Xanax
    Also visit my web page ; buy Xanax

    ReplyDelete
  5. The article offеrs verifіed uѕeful to
    myself. It’s quite infoгmative and you rеаlly are clearly really well-informed in this field.
    You haνе got opened my sight to be able to dіffeгent thoughts about this kind of matter along with intrіquing, notable and strong cοntent.


    my ωebpage ADIPEX

    ReplyDelete