18 April 2012

bila dah masuk minggu ke 34 ni... macam2 perasaan ada... gembira, tak sabo, berdebar2 dan takot masing2 mengambil tempat teratas. gembira dan tak sabar nak tunggu kelahiran pertama dalam keluarga kecil kami. tinggal a few weeks jerr lagi...
berdebar2 dan takot pun ada gak sebab aku tataw apa yang akan berlaku dan apa yang akan aku lalui. semoga Allah mempermudahkan segalanya.

semalam kaki kejang.. dah lama kaki tak kejang cam nih... pergghh.. sakit weeii... terjerit2 aku pukul 2.30am. Mak & enche affa tolong aku meregangkan semula kaki... tengkiu2 tengkiu... sekarang ni.. selalu sangat mengah dan nafas pun pendek2 jerr.. errrr... tu mengah la tu... huhuu.. tu yang menyebabkan lagi tak larat tu...tido pun tak cukup skrang ni di sebabkan keadaan tak selesa. eerrmmm walau apa pun.. inya Allah aku akan tabah mengharungi semuanya. Terima kasih banyak2

esok malam gie check up... mudah2an semuanya ok..

Antara zikir dan doa yang disuruh mengamalkannya ialah:
1.

“ Ya Tuhan kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat ( anak ) yang baik sempurna (tidak cacat). Sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar dan menerima rayuan dan doa hamba Mu”

2.

“ Tiada Tuhan yang disembah melainkan Engkau ( Allah ), maha Suci Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku termasuk di kalangan orang-orang yang zalim.

3.

“ Tuhanku berilah kepadaku ( seorang anak) dari anak-anak yang soleh”

Dan apabila saat hampir bersalin bacalah doa ini:
4.

“ Allah telah mencukupi segala sesuatu bagiku dan sebaik-baik yang ku serah diri kepada Allah”

Untuk memudahkan bersalin digalakkan pula membaca ayat kursi,
Kemudian pula :

5.

“ Bahawasanya Tuhanku, ialah Allah yang telah menjadikan langit dan bumi dan yang diantara keduanya di dalam enam hari kemudian Dia bersemayam atas Arasy. Dia memasukkan malam ke dalam sarang yang mencarinya dengan cepat.
Matahari, bulan dan bintang semuanya ditundukkan dengan perintah-Nya. Ketahui olehmu, Allah yang mempunyai pencipta dan suruhan. Maha Mulia Allah Tuhan semesta alam.

Seterusnya perbanyakkan membaca tasbih ini:

6.

Maha Suci Allah

7.

Aku Pohon ampun kepada Allah

aku baca gak info2 pasal ce mana rasa contraction. sebab aku tak leh imagine contraction tu, ce mana... sakitnya? sakit yang ce mana? apa yang aku fikir ada lah sakit sebelum nak bersalin kot. tapi... ce mana sakit tu??? sekarang ni pun sakit gak...adakah itu contraction??? huhuhu aku tataw....


....from kekwa22 with love...

“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

No comments:

Post a Comment