Rindu padamu kasih
Puas ku cuba menghubungimu
Namun kau diam membisu
biarlah pic berbicara

i miss
semalam aku rasa, lama sungguh aku tido. lepas maghrib bajet nak baring kejap. 1.45am baru terjaga.. perrgghh... punya la lama aku tido. lepas wat yang wajib dan diikuti yang sunat.. terus mata cerah.. tapi bila pujuk2 mata, terlelap la jugak. then 5.30am baru sedar untuk sahur.. tapi memang puas aarr tido malam tadi..
hari ni memang asyik dgn cable yang low tu.. sedar2 dah pukul 1pm. cepatnya masa berlalu. cable2 yang low pun bertambah lagi... aarrggghhh tak tahu dah nak wat perr.. ok ok jangan give up.. Insya Allah akan ada jalan penyelesaiannya.. hopefully. aku tak leh reject sesemua tu.. kalo 1 or 2 tak per aarrr.. ni banyak.. ni first time. sesebelum ni tak de langsung masalah cam ni.. aarrggghhh..
tetiba teringin nak minum air katira. lama aarr tak jumpe & tak minum air ni.. lagi pun sangat2 jarang nak dapat air ni belah2 ni.. kalo terjumpe sesekali, tapi rasanya tak sama. aku tanya gak makcik google ce mana nak wat air ni, macam2 stail pun ada. ada yang kaler ijau. bahannya cam pelik jerr... tapi yang aku suke tu kaler putih. insya Allah, kalo ada rezeki, selamat panjang umo, merasa la jugak.. walau pun tak tahu bila. kalo tak de.. apa nak buat... tak de rezeki namanya.
ni jerr yang aku sempat masak hari ni

ni pulak

ni pulak butter prawn. 1st time wat butter prawn.

350g udang putih di bersihkan
2 ulas bawang putih di potong dadu
1 ulas bawang besar di potong dadu
1cm halia di rincik halus
2 tangkai daun kari
4 sudu besar butter
2 biji kuning telur di pukul ringan
garam secukup rasa
minyak untuk menggoreng
kekdahnya
cairkan butter sehingga cukup panas, dgn api yang beso, tuang kuning telur dan kacau. kacau hingga garing kekuningan. toskan minyak dan ketepikan. baunya mmg menyelerakan. dgn menggunakan tadi, goreng bawang putih & bawang merah serta halia. goreng hingga garing. masukkan daun kari dan goreng udang hingga masak. aku goreng kejap jerr sebab aku tak suke udang garing..
len kali, kalo nak sarangnya cukup garing dan cepat, guna api beso.. tapi tadi aku tak berani.. sebabnya, kalo hangus, nahas la plak... kalo tk jadi cam ni. tapi rasa still lagi sama.. cuma sarang jerr tak pass lagi..

ni pulak baki samosa semalam. aku goreng kasi abis... nanti kalo simpan lama2 rosak la plak.. that why hari ni kena abiskan

Renungkanlah - Hijjaz
Rasa cinta pasti ada
Pada makhluk yang bernyawa
Sejak lama sampai kini
Tetap suci dan abadi
Takkan hilang selamanya
Sampai datang akhir masa
Takkan hilang selamanya
Sampai datang akhir masa
Renungkanlah
Perasaan insan sama
Ingin mencinta dan dicinta
Bukan ciptaan manusia
Tapi takdir yang kuasa
Janganlah engkau mungkiri
Segala yang Tuhan beri



....from kekwa22 with love....
bila nk abis kan zaman bujang?
ReplyDeletebila yerr???
ReplyDeletetatau
geh geh geh..
ReplyDeletebukan ke tahun 2000 da abis..
skrang tahun 2010....
quarter lusa nak masuk 2011 da.....
ooooooooooo
ReplyDeletecam tu eehh
nanti yerr teman nak pikior..
abis tu, mike pulak macam mana?
kekwa..letak link lagu selamat pengantin baru...saloma...baru meriah blog....
ReplyDeletekena ada pengantin & kompang.. baru best
ReplyDelete