04 August 2010

semoga di permudahkan

hari ni aku gi sirim hantar cable untuk wat test. rasanya lama giler tak drive jauh2 cam ni. layan jerr... sambil2 berangan tak sudah. aktiviti wajib bila drive. on the way balik tadi, suria.fm berkumandang lagu

Gerimis mengundang - Slam

Kusangkakan panas berpanjangan
Rupanya gerimis..rupanya gerimis mengundang
Dalam tak sedar kukebasahan

Pernah juga kau pinta perpisahan
Aku sangkakan itu hanyalah gurauan
Nyata kau serius dalam senyuman

Bukan sekejap denganmu
Bukan mainan hasratku
Engkau pun tahu niatku
Tulus dan suci
Senang benar kau ucapkan
Kau anggap itu suratan
Sikit pun riak wajahmu tiada terkilan

Hanya aku separuh nyawa
Menahan sebak didada
Sedangkan kau bersahaja
Berlalu tanpa kata
Terasa diri amat terhina kau lakukan
Terasa diri amat terhina kau lakukan

dah la hujan.. bila di tambah dengan gerimis, maka lagi2 bertambah lebat la.. hish cam tak de lagu lain la plak..

tapi terpujuk gak bila topik petang ni 'kenapa lelaki tak suke pakai baju kaler merah' waahh best kan topik ni... memang pun.. kenapa ye... biasanya lelaki senang menggunakan kaler2 yang selamat.. like black, white, chocolate, blueblack, kelabu asap dan yang angkatan dengannya..

aku memang suke lelaki pakai baju kaler merah sebab aku suke kaler merah.. hehhehe.. tak kisah la baju ce mana asalkan kaler merah terang.. tapi jangan pink weeiii dan dan tu kalo lelaki gagah perkasa pun aku akan anggap dia aww aww.. hahah.. sori ye.. tulen bang.. wakkaka

lelaki pakai baju merah ni.. nampak confident dan berkeyakinan.. err.. tak sama ke.. cam sama jerr... tapi memang aku suke.. macho gitu. atau pun pakai plain white with jeans. err aku memang suke.. tah apa2 la kan?.

aku rasa every year kalo beli baju raya kat my brothers pun kaler nya mesti merah. standard. walau pattern len2 tapi kaler tetap sama.. merah.. dia orang dah taw dah.. pe hal aku melorat plak pasal baju kaler merah ni.. errmmm becoz i like it.

ni mende? kalo sape tak tau.. aku cepuk laju2.. tak pun sepak jerr laju2.. ikan bilis pun tak kenal. bilis weeii bilis..
cantik tak ikan bilis ni? memang2 sangat2 cantik lagi bersih. mulanya aku ingat kak norma beli. punya la banyak.. ni bukan nak abis makan ni.. kira boleh wat stock tiga pat bulan nih. sedapnya goreng ikan bilis ni dengan bawang & cili. perrrrgghh dapat nasi panas.. kalo makan.. dah tak nampak dah orang lalu kat belakang... yang pi lalu di belakang tu naper??.. cerr lalu depan. wakakak

ikan bilis ni, kak faridah a.k.a wife pak cik nan yang bagi. alhamdulillah. rezeki jangan di tolak musuh jangan di cari. terima kasih ye... len kali kasi lagi tau.. macam taw2 jerr aku ni allergic ngan taik ikan bilis.. dah siap kopek & bersih lagi... so, lepas ni kalo menu aku berasaskan ikan bilis.. maka.. inilah asal usulnya...

malam nih, badminton yang last before ramadhan. enjoy aarr main malam ni.. bestnya.. bulan ramadhan.. tak sabo dah ni nak berterawih.

teringat la pulak situasi tengah hari tadi... kenapa ye.. aku boleh hujan di tengah2 hari buta. panas2 cam tu boleh ujan. kerana setiap patah perkataan yang terucap semuanya datang dari jiwa. aku sebenarnya takut sangat2 andai saat itu menjelma. how do i live

How do i live - LeAnne Rimes

How do I,
Get through the night without you?
If I had to live without you,
What kind of life would that be?
Oh, I
I need you in my arms, need you to hold,
You're my world, my heart, my soul,
If you ever leave,
Baby you would take away everything good in my life,

And tell me now
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

Without you,
There'd be no sun in my sky,
There would be no love in my life,
There'd be no world left for me.
And I,
Baby I don't know what I would do,
I'd be lost if I lost you,
If you ever leave,
Baby you would take away everything real in my life,

And tell me now,
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

Please tell me baby,
How do I go on?

If you ever leave,
Baby you would take away everything,
I need you with me,
Baby don't you know that you're everything,
Real in my life?

And tell me now,
How do I live without you,
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

How do I live without you?

How do I live without you baby?


sedih aarr.. sedih.. entah la... just wait. tapi.. mudah-mudahan di permudahkan segalanya...

ok la.. cerr tengok msg dari adindaku yang terchenta...
wahhh fendi siap offer nak wat keje ngan aku... agak2 kan.. keje apa yang dia nak wat ni.... eerrr lu pikir la sendiri... sebab i wanna sleep






....from kekwa22 with love....

2 comments:

  1. “Dan betapa banyaknya Nabi, yang sebahagian besar pengikutnya berperang bersama-sama dengan mereka. Mereka tidak menjadi lemah kerana bencana yang menimpa mereka di jalan Allah dan tidak pula lesu serta tidak menyerah kalah (kepada musuh). (Ingatlah) Allah Maha Mengasihi orang-orang yang sabar.” (Surah Ali-Imran : 146)

    ReplyDelete