02 August 2011

buah cempedak dah jadi nangka

awal tu.. hari ni sampai ke opis. kuar macam hari2 biasa jer.. kesian enche affa. sejak malam tadi dia demam. balik jerr terawih, makin teruk dia nyer selsema. lepas jerr berbuke, demam makin teruk. suhu badan naik sampai 38.6*C. kesian betul my darling.

buke jerr blog hari ni, tertera nombor nih
wah.. best2 dia nyer nombor. i like. aku yang wat supaya dapat no nih? huh! tak kuase teman. ingat teman tak ada keroje ke nak ngadap blog jerr.. eeee tak sior teman..

1st time merempit balik kerja dgan enche affa. takut weeiii. bila part cilok2 tu terus jerr pejam mata. ngeri. hehehe.. mana biasa maaa naik moto time jammed.

tengah hari tadi aku gie soping barang2 basah. stock kat umah dah tak berapa ada. mujur la jj tu dekat. nak gie beli malam2 rasa malas la pulak. nsk tu, buke jerr 24jam. kalo dah gie, lambat plak balik nanti. pastu nak kemas2 lagi. eeerrr.. tak kuasa aaarr... nanti terbabas plak nak bersahur. cannot cannot.

errmm satu perkhabaran yang mengejutkan. tak sangka sangat2. buah cempedak dah jadi nangka. aku dah agak dah.. err.. kami dah agak dah. walau apa pun, moral of the story.. aku dah tak percaya. siyes! sebabnya bukan aku dengar cakap orang tapi aku tengok sendiri dan sendiri punya mulut citer kat aku. tapi kepecayaan aku dah totally loss. siyesssssssss.....

haiiiiiiiiii bila lerr nak dapatdah lama dah tunggu. dah august dah ni... hari tu janji on augustkannnnnnnnnn.

ni, our iftar hari ni

sotong masak kicap

kacang panjang goreng

kuih keria

sup kepala ikan merah
ni, jerr la aku masak, len len tu mak yang masak.. hehehehe

ikan goreng

asam rebus
ni yang best ni...

yang ni, ita bagimanggis. sedapnya... puas la armand makan. tak sangka dia pun suka buah ni.

meriah tak our menu hari ni? memang sesangat meriah.

jom jom layan armand nyanyi lagu shahir - tajuk dia kebahagiaan dalam perpisahan.

video


....from kekwa22 with love....

“Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

2 comments:

  1. hi darling. Tahniah for ur wedding. Amacam now, hidup berdua best tak? Apa perasaan di bulan Ramadhan dgn suami? My first time rasa cam tenang & bahagia sangat but that was here la, di perantauan. Sedih coz wish kat M'sia, lagi best bleh gi masjid terawih & bazaar Ramadhan.
    Anyways, u r going to Mekah for puasa & umrah? Best la gitu. Take care over there & semoga everything is well & diberkatiNya.
    Selamat berpuasa & selamat hari raya aidilfitri.

    ReplyDelete
  2. oh ye, siapa armand iskandar tu? adik ke?

    ReplyDelete