16 April 2011

Checklist Persiapan Perkahwinan

kali ni aku nak wat checklist. mesti la kena letak dalam diari kan... nanti lupa plak esok2.. sape yang susah? aku jugakkkkkkkkk... kan kan kan.. wakakka.. memang tak bleh blah... tapi aku rasa kelako la pulak.. tapi tak perr.. just layannnnnnnnn jerr... rasa macam poyo2 jeerrr... layannn...

persiapan majlis kahwin dulu dgn sekarang dah banyak berubah.. pada hal.. yang penting akadnya.. tapi tah la.. majlis aku ni.. wat sesimple yang mungkin jerr... lagi simple.. lagi bagus...

asal usul aku terlibat dengan bab2 ni.. adalah... errr enche affa la punya pasal nih... pertemuan yang tak di rancang. tak sangka pun. dia yang mulakan dulu... aku layan jerr... tak lama pun aku kenal enche affa.. tapi aku percaya pada jodoh dan takdir. cepat atau lambat.. bukan ukuran. DIA yang menentukan..

majlis pertunangan pun wat simple2 jerr pada 18 nov tahun lepas. walaupun simple tapi meriah. tak sangka plak aku dah jadi tunang orang... memang tak de rancang apa pun. dalam masa 2 minggu jer.. semuanya selamat dan selesai. then hidup aku meriah dengan kehadiran enche affa dan si kecik armand iskandar.
ni, wajah terkejut armand di hari pertunangan bapak dan mama dia. may be dia pun tak sangka kot..

ni le rupe budak manja yang kuat majok. bila armand mengeluarkan statment 'mama dan bapak bercinta'. aku dan enche affa tergelak beso.hari ni, hanya tinggal 1 bulan 6 hari menjelang majlis pernikahan aku dan enche affa.. dalam dok dup dap dup dap tu... kena gak wat preparation. walaupun wat majlis kecik2 lagi simple2 tapi kena gak prepare.

jom jom tengok senarai semak keperluan2 yang kena sediakan.

- langsir umah - settle dah

- lantai porch - on the way next week siap kot. sebab kena wat juge... kalo ujan.. memang lecah abis macam achik dulu. that why le kena wat juge.. lagi pun sekarang ni hujan tak menentu

- barang2 hantaran - siap semua beli

- kad jemputan - settle dah. belum di edarkan. tunggguuuuuuu

- menghias barang2 hantaran... errr... belum siap satu pun.. mahmood lari nak wat.. may be belum sampai seru nak wat.. eeeecceehh...

- khemah untuk jemputan - abang lim settlekan

- mesyuarat menu untuk kenduri pada awal bulan depan.

- tukang masak untuk majlis - abang lim & adik yang settlekan

- baju sedondon... dah siap dah tapi part achik tatau lagi. hari tu lom siap.

- kompang? ala.. guna cd sudah... tapi ada ke? tah! ni abg lim yang kena pikir.

- bunga manggar - kena gak ke? tapi dah settle

- door gift - belum ada bahannya..

- baju majlis pernikahan - masih lagi dok wat pilihan. belum confirm pun.

- kasut dah ada dah.. glamer gitu...

- baju majlis resepsi.. fuyooooooooooo... dah siap dah. gie sewa jerr...

- sape nak jadi pengapit pengantin nih... adooiii sesapa yang sudi, sila angkat tangan

- cameraman - settle dah

- juru makeup make over dah ada dah

- meja makan2 meja pengantin - dah tempah tapi belum finalize

- alas meja & skirting - belum confirm. yang ni achik uruskan

- chef hidangan meja pengantin... tah aku pun tatau.. sape yer.... angah kot. achik dah tak leh wat keje2 berat sebab orang pregnant awal2 ni.. kena wat mende2 tak berat jerr...

- hiasan bilik - tah aarr tatau lagi apa konsep..

- kek plak.. nak berapa tinggkat yer... hahhaha.. poyo gilerr.. nak kena cari sponsor nih..

- pakej fotografi kena fikir ni... ambil jerr la pakej ni... tak yah pening2 kepala. murah pun murah. semua ada...

aarrgghhh apa lagi yang tertinggal.. pikir pikir pikir.. aarrgghhh takleh pikir aarr...

jom jom pekena sup tulang dengan mee kuning. weeiii mee sup la nama dia...
eerrmmm... enak sungguh.

bila di hitung dan di hitung, banyaknya mende2 belum siap. tu kalo pikir bab2 nak kenduri kendara. ni kalo pikir bab2 nak mengemas umah dan nak pindah umah pulak.. aaddoooiiiiiiiii... dan dan ni aku rasa letih. terus rasa malas nak wat apa... tak de sape ke nak tolong... tolong... tolong..

aarrgghhh... lantak la...jom layan mee sup ni ada bagus...esok2 la pikir pulak....

Kau satu-satunya - Ukays

Oh.. siapalah diri
Aku ini
Tanpamu.. Dunia ku pasti tak berseri
Dan hidup tak menjadi

Kau bagiku.. satu-satunya
Padamu lah
Ku meminta, ku bermanja
Ku rindui, ku kasihi
Di hatiku kau abadi

Dengan sinaran kasihmu
Kian terancang hidupku
Tiada lagi keraguan
Kau bagiku kekuatan
Mana jua ku berada
Ditemani cahya cinta

Sejak dirimu ku dekati
Diri ku ini ku kenali
Hanya engkaulah sesungguhnya
Tiada dua

Di cermin kaca ku memandang
Diri ku serba kekurangan
Namun bagimu bukan itu jadi ukuran
Melengkapi hidup kita
Bukan harta.. bukan nama.. bukan rupa…

Kau.. bagi diriku
Satu-satunya
Ku meminta, ku bermanja
Ku rindui, ku kasihi
Di hatiku kau abadi.. ooo





....from kekwa22 with love....

1 comment:

  1. Info yang sangat menarik mengenai checklist perkahwinan sebagai panduan bagi mereka yang dah nak kahwin nanti... :)

    Entri Terkini :
    Checklist Persiapan Perkahwinan Bagi Anda Yang Dah Nak Kahwin

    ReplyDelete