ni, our breakfast.
enche affa dengan baik hati tolong ambilkan gambo. tengkiu yerr sayang.. muuahhsss
aku guna puff pastry jerr.. tapi bukan yang biasa. guna yang gandum berserat.bread roll
semalam, beli buah ni kat nsk
ni, bukan lunch.. kira macam high tea errr tapi bukan jugak.. kira dinner la.. hehheeh all in 1. sebabnya.. hari ni, enche affa ada job. so, dia balik pun dah dekat pukul 5. aku plak kenyang makan buah2an. armand jerr yang makan time lunch tadi. so, kira dinner jerr lahhh...ni, masak lemak labu.
yang ni plak, sup udang
yang ni plak.. enche affa nak makan ketam. so, aku dengan baik hatinya (wahh statment tak bleh blah. masakkan ketam untuk dia..
ketam sweetsour
bahannya3 ekor ketam di bersihkan
2cm halia
1 labu bawang besar di kisar halus
2 ulas bawang putih di kisar halus
1 biji bawang besar di mayang kasar
1 sudu besar cili kisar
1 batang serai
1/2 cawan nenas
1 sudu besar sos tiram
4 sudu besar sos tomato
1/2 cawan air
garam secukup rasa
1 tangkai daun sup di hiris kasar
minyak untuk menumis
kekdahnya
panaskan minyak, tumis bawang merah dan putih yang telah di kisar sehingga naik bau. masukkan cili. tumis hingga cili masak. masukkan serai. masukkan air dan sos tiram serta sos tomato. biarkan mendidih. masukkan garam, nenas dan ketam. masukkan bawang yang telah di mayang dan kacau hingga sebati. tutup api dan taburkan dengan daup sup.
tadaaaaa...


....from kekwa22 with love....

Kuala Lumpur Time
Makkah Time




No comments:
Post a Comment