12 June 2011
best nyerrrr cuti...
semalam mendung.. hari ni pun mendung.. semalam ujan.. hari ni, belum ujan.. err.. mendung tak semestinya ujan. kan kan kan. banyak kain2 yang belum kering.. hari ni.. hanya wat keje2 yang never ending story jerr..
ni, our breakfast.
enche affa dengan baik hati tolong ambilkan gambo. tengkiu yerr sayang.. muuahhsss
aku guna puff pastry jerr.. tapi bukan yang biasa. guna yang gandum berserat.
bread roll
semalam, beli buah ni kat nsk
ni, bukan lunch.. kira macam high tea errr tapi bukan jugak.. kira dinner la.. hehheeh all in 1. sebabnya.. hari ni, enche affa ada job. so, dia balik pun dah dekat pukul 5. aku plak kenyang makan buah2an. armand jerr yang makan time lunch tadi. so, kira dinner jerr lahhh...
ni, masak lemak labu. yang ni, enche affa dah request lama dah. cuma hari ni, baru tercapai impian dia.
yang ni plak, sup udangsebab tengah hari tadi, armand nak makan udang. nak masak len nanti pedas plak. so, sup jerr la yang seswai.
yang ni plak.. enche affa nak makan ketam. so, aku dengan baik hatinya (wahh statment tak bleh blah. masakkan ketam untuk dia..
ketam sweetsour
bahannya
3 ekor ketam di bersihkan
2cm halia
1 labu bawang besar di kisar halus
2 ulas bawang putih di kisar halus
1 biji bawang besar di mayang kasar
1 sudu besar cili kisar
1 batang serai
1/2 cawan nenas
1 sudu besar sos tiram
4 sudu besar sos tomato
1/2 cawan air
garam secukup rasa
1 tangkai daun sup di hiris kasar
minyak untuk menumis
kekdahnya
panaskan minyak, tumis bawang merah dan putih yang telah di kisar sehingga naik bau. masukkan cili. tumis hingga cili masak. masukkan serai. masukkan air dan sos tiram serta sos tomato. biarkan mendidih. masukkan garam, nenas dan ketam. masukkan bawang yang telah di mayang dan kacau hingga sebati. tutup api dan taburkan dengan daup sup.
tadaaaaa...
Alhamdulillah.
....from kekwa22 with love....
ni, our breakfast.
enche affa dengan baik hati tolong ambilkan gambo. tengkiu yerr sayang.. muuahhsss
aku guna puff pastry jerr.. tapi bukan yang biasa. guna yang gandum berserat.
bread roll
semalam, beli buah ni kat nsk
ni, bukan lunch.. kira macam high tea errr tapi bukan jugak.. kira dinner la.. hehheeh all in 1. sebabnya.. hari ni, enche affa ada job. so, dia balik pun dah dekat pukul 5. aku plak kenyang makan buah2an. armand jerr yang makan time lunch tadi. so, kira dinner jerr lahhh...
ni, masak lemak labu. yang ni, enche affa dah request lama dah. cuma hari ni, baru tercapai impian dia.
yang ni plak, sup udangsebab tengah hari tadi, armand nak makan udang. nak masak len nanti pedas plak. so, sup jerr la yang seswai.
yang ni plak.. enche affa nak makan ketam. so, aku dengan baik hatinya (wahh statment tak bleh blah. masakkan ketam untuk dia..
ketam sweetsour
bahannya
3 ekor ketam di bersihkan
2cm halia
1 labu bawang besar di kisar halus
2 ulas bawang putih di kisar halus
1 biji bawang besar di mayang kasar
1 sudu besar cili kisar
1 batang serai
1/2 cawan nenas
1 sudu besar sos tiram
4 sudu besar sos tomato
1/2 cawan air
garam secukup rasa
1 tangkai daun sup di hiris kasar
minyak untuk menumis
kekdahnya
panaskan minyak, tumis bawang merah dan putih yang telah di kisar sehingga naik bau. masukkan cili. tumis hingga cili masak. masukkan serai. masukkan air dan sos tiram serta sos tomato. biarkan mendidih. masukkan garam, nenas dan ketam. masukkan bawang yang telah di mayang dan kacau hingga sebati. tutup api dan taburkan dengan daup sup.
tadaaaaa...
Alhamdulillah.
....from kekwa22 with love....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment