09 January 2013

jom layan The Hobbit.. errmm i like..

hari ni.. adalah hari bekerja. penat dia.. lebih sikit dari hari2 yang tak kerja. mana tak nyerr.. sampai jerr umah.. macam2 nak di buat.

semuanya never ending story punya

malam ni.. jom layan lamb chop jerr.. sebab nyerr ni jerr yang paling senang lagi simple. dah di perap siap2 dah cuma nak di bakor jerrr bako ker? errmm sebut grill le.. sedap sikit bunyi nyerr..

memang marbeles. errmm lembut jerr daging nyerr.. sesapa nak wat lamb chop yang sedap macam aku nih.. cam nih. hahhaha.. poyo giler.. biar aarrr

bahan nyer..

lamb shoulder yang di perap deng 5 spices + serbuk ketumbar dan sedikit garam. sila perap selama 2 hari yerr... di dalam ruang sejuk.. (ruang sejuk? hahaha poyo jerr) cari le ruang sejuk kat umah tu.. then letak kat situ.. peti sejuk lerr.. jangan plak gi bekukan daging plak.. tak sempat nak serap segala rempah dah keras bagai... then masukkan dalam pemanggang ajaib.. oppsss double casting pan la.. saploh minit, confirm masak. sambil2 tu.. jom wat dia nyer black paper gravy.

bahan nyerr..

2 sudu besar black paper yang di hancurkan

1 sudu besar tepung gandum

1/2 kiub ayam

1 sudu butter

 1 cawan air

 garam secukup rasa.



kekdah nyerr.. gaul semua bahan dan panaskan atas api hingga mendidih. settle..

ni lerr hasil nyer..

yang ni untuk abang armand
sesambil tu.. jom layan citer nih..
tengkiu yerr emran sebab tolong donlot citer nih...
 
....from kekwa22 with love....

 “Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yg kita dapat… dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada..”

No comments:

Post a Comment